12 June

Έλεγχος ΚΤΕΟ

Η διαδικασία ελέγχου του οχήματος διαρκεί περίπου είκοσι (20) λεπτά και περιλαμβάνει τέσσερα στάδια ελέγχου. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων συγκεντρώνονται αυτόματα στον κεντρικό υπολογιστή του συστήματος ελέγχου και αποστέλνονται στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Τέλος ο τεχνικός ελεγκτής εκδίδει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) και ενημερώνει τον πελάτη για τη συνολική κατάσταση του οχήματός του.

1. ΟΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

2. ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

3. ΣΥΓΚΛΙΣΙΟΜΕΤΡΟ / ΑΠΟΚΛΙΣΙΟΜΕΤΡΟ

4. ΑΝΑΡΤΗΣΕΡΟΜΕΤΡΟ

5. ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ

6. ΤΖΟΓΟΜΕΤΡΟ

7. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗΣ

8. ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ

9. HXOΜΕΤΡΟ

10. ΟBD-II

 

1) ΟΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Διενεργείται εξωτερικός έλεγχος με βάση την κείμενη νομοθεσία ( κινητήρας, ελαστικά, πλαίσιο, φωτιστικά σωματα, παρμπρίζ, θύρες, προφυλακτήρες κλπ) όπως και ο εσωτερικός (καθίσματα, ζώνες ασφαλείας κλπ) καθώς και η ταυτοποίηση του οχήματος με βάση τα στοιχεία της άδειας.

 

2) ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

Για την μέτρηση των εκπεμπόμενων ρύπων των βενζινοκίνητων οχημάτων χρησιμοποιείται ο αναλυτής καυσαερίων κλάσης 0. Ελεγχόμενες παράμετροι είναι το μονοξείδιο του άνθρακα (co) και οι υδρογονάνθρακες( HC ) ενώ στην περίπτωση των οχημάτων νέας απορρυπαντικής τεχνολογίας μετράται και η τιμή του λ. Για την μέτρηση των πετρελαιοκινητων οχημάτων χρησιμοποιείται ο αναλυτής πετρελαίου ο οποίος μετράει τη θολερότητα των καυσαερίων. Η σωστή λειτουργία τους εξασφαλίζει μειωμένους ρύπους και συνεπώς καθαρότερο περιβάλλον όπως και οικονομία στα καύσιμα.

 

 

 3) ΣΥΓΚΛΙΣΙΟΜΕΤΡΟ / ΑΠΟΚΛΙΣΙΟΜΕΤΡΟ

 Ελεγχόμενη παράμετρος είναι η σύγκλιση/απόκλιση του διευθυντηρίου άξονα, η οποία μας γνωστοποιεί την κατάσταση της ευθυγράμμισης του ελεγχόμενου οχήματος. Η σωστή σύγκλιση/απόκλιση εξασφαλίζει καλύτερη ευθυβολία του οχήματος, ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά στις στροφές και μείωση της μονόπλευρης φθοράς των ελαστικών.

 

 

 

4) ΑΝΑΡΤΗΣΕΡΟΜΕΤΡΟ

Πραγματοποιείται ένας πρώτος έλεγχος της απόδοσης του συστήματος της ανάρτησης. Ελέγχεται το ποσοστό επαφής του οχήματος με το έδαφος. Για το ποσοστό αυτό λαμβάνεται υπόψιν από το μηχάνημα η κατάσταση των ελατηρίων και των αμορτισέρ, (ή σούστας) οι σύνδεσμοι και τα ελαστικά δίδοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα για την οδική συμπεριφορά του οχήματος.

 

 

 

5) ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ

Μετράται η απόδοση του συστήματος πέδησης (φρένα) στον διευθυντήριο και οπίσθιο άξονα καθώς και η απόδοση της πέδης στάθμευσης (χειρόφρενο). Επίσης διαπιστώνεται αν υπάρχει μονόπλευρη πέδηση σε κάποια άξονα καθώς και η “οβαλότητα” των ταμπούρων και δίσκων.

 

 

 

6) ΤΖΟΓΟΜΕΤΡΟ

Όλη η εικόνα του συστήματος ανάρτησης και διεύθυνσης, των συνδέσμων, των αρθρώσεων, των σωληνώσεων πέδησης, καθώς και όλων των εξαρτημάτων που δεν είναι ορατά από τον απλό οδηγό (τζόγος).

7) ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗΣ

Ελέγχεται με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σχολαστικότητα οπτικός έλεγχος των κάτω σημείων του οχήματος.

 

 

 

 

8) ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ

Ο συγκεκριμένος έλεγχος καταγράφει την ένταση των φανών και την σκόπευση τους, εξασφαλίζοντας ορατότητα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

 

 

 

9) HXOΜΕΤΡΟ

Πραγματοποιείται μέτρηση ήχου για σεβασμό στο περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.

10) ΟBD-II

Αν και δεν απαιτείται από την νομοθεσία, στο ΙΚΤΕΟ μας διενεργείται και προληπτικός έλεγχος του συστήματος αυτοδιάγνωσης του οχήματος OBD – II (εάν διαθέτει). Ο έλεγχος αυτός μπορεί να δείξει καταγεγραμένες βλάβες στον εγκέφαλο του οχήματος οι οποίες δεν είναι παρούσες κατά τον έλεγχο αλλά είχαν καταγραφεί σε παλαιότερη χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να είναι ενήμερος για την κατάσταση του κινητήρα.

Accessibility

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του iKTEOCar Θεσσαλίας

Η εταιρεία 

Η εταιρία μας Kteocar

Το ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο. Θεσσαλίας είναι ένας πρωτόγνωρος θεσμός για την Ελλάδα, που τέθηκε σε λειτουργία από το 2006.

 Διαφημιστικό σποτ

Αυτή η εικόνα παραπεμπτη στο δσπότ διαφήμισης

Θα μας βρείτε:

Κατάστημα Λάρισας
5ο χιλ. της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου
Τηλ. 2410 57.22.76 και 2410 57.22.77

Κατάστημα Βόλου
Λαρίσης 243, Βόλος
Τηλ. 24210 33333 και 24210 80100

Κατάστημα Ελασσόνας
3ο χιλ. της Π.Ε.Ο. Ελασσόνας- Λάρισας
Τηλ. 24930-23444 και 24930-23423

InStudio.gr